Platte daken

In het algemeen wordt van een plat dak gesproken bij een helling die kleiner is dan 10%. Door de jaren heen is het platte dak meerdere functies gaan invullen dan enkel en alleen het afvoeren van regenwater en drooghouden van de onderliggende ruimtes.  Denk aan de plaatsing van zonneboilers, inrichten van een dakterras of daktuin. Ook zien we steeds meer dakdoorvoeren opduiken in het platte dak. Deze nieuwe details vergen, vanwege de lage hellingsgraad, een foutloze uitvoering van de dakafdichting.

Platform

RESITRIX EPDM

Om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen maken wij gebruik van Resitrix EPDM voor onze platte daken. Resitrix is een synthetische rubber met een SBS-bitumen onderlaag en een interne glasvezelwapening. Deze onderlaag en wapening onderscheidt Resitrix van andere EPDM-rubbers. De SBS-bitumen cachering laat ons toe om de overlappen aan elkaar te lassen door middel van hete lucht en om rechtstreeks herstellingen uit te voeren op bestaande bitumineuze daken. Dankzij de interne wapening heeft Resitrix een hoge inscheurweerstand en is het bestand tegen vallende voorwerpen. Resitrix biedt een uitstekende weerstand tegen de meest extreme weersomstandigheden en is UV- en ozonbestendig. Deze kwaliteiten verzekeren een levensduur van 50 jaar.
Om de kwaliteit van uw dak te garanderen investeert Resitrix in een netwerk van erkende installateurs die allemaal een Resitrix-opleiding kregen. Dakwerken De Donder beschikt over een certificaat als erkend Resitrix-dakafdichter.

ISOLATIE

Voor het isoleren van platte daken maken wij gebruik van PUR-platen. Polyurethaan (=PUR) ontstaat door twee componenten (polyol en isocyanaat) met elkaar te mengen. Zo onstaat een hard schuim met een hoog isolerend vermogen. Door de harde structuur zijn PUR platen perfect beloopbaar terwijl het gewicht van de isolatie gering blijft. Met de huidige isolatie-eisen in het achterhoofd opteren wij voor de beste prijs-kwaliteitverhouding afhankelijk van de wensen van de klant. Omdat de platen zowel in rechte vorm als in afschot te verkrijgen zijn is het de ideale oplossing voor nieuwbouw en renovatie. Om een goede isolatiewaarde te bekomen is het belangrijk om voldoende dik te isoleren. Bij renovaties moeten we er echter wel bij stilstaan dat we moeten isoleren in evenredigheid met de rest van het gebouw. Zo heeft het weinig nut om heel dik te gaan isoleren op het dak terwijl de muren een zo goed als onbestaande isolatie hebben. Bij nieuwbouw kan men de muur- en dakisolatie wel perfect op elkaar afstemmen om zo een doorlopend isolatieschild te bekomen.
Uiteraard mogen we bij het isoleren de correcte plaatsing van het dampscherm niet uit het oog verliezen.

 

Comments are closed.