30 jaar Dakwerken De Donder

In 1983 ben ik, Luc De Donder, afgestudeerd als bouwkundig tekenaar aan het Sint-Lucas Instituut te Brussel. Mijn ambities waren echter niet om aan de slag te gaan in een tekenatelier maar wel om mijn kennis in de praktijk te gebruiken.

Mijn vader, Gilbert De Donder, was reeds een aantal jaren actief in bijberoep, vooral met het plaatsen van “glazal”, de toen bekende gootbekleding. Ik besloot om hem in de periode vóór mijn legerdienst een hand toe te steken. Enkele jaren later stond mijn besluit vast, ik zou kiezen voor het “buitenwerk”. Na mijn legerdienst behaalde ik via avondstudie de nodige vestigingsattesten om te kunnen starten als zelfstandig dakwerker. Mijn vader gaf prompt zijn 15-jarige loopbaan bij Caterpillar op om, samen met mij, met véél enthousiasme aan ons avontuur te beginnen.

Op 22 november 1985 werd beslist om de bvba Dakwerken De Donder op te starten. De maatschappelijke zetel was toen nog gevestigd bij mijn ouders in de Lijsterbeslaan te Humbeek.

Met de stationwagen van mijn vader en een kleine aanhangwagen met een ladder begonnen we aan kleine werken zoals gootbekledingen, gevelbekledingen en platformen.

Op Batibouw ontdekten we al snel een product dat onze aandacht trok, Resitrix (EPDM) kunststoffolie, speciaal voor platformen en gootdichtingen.

Wij zijn dan ook één van de eersten die met dit product begonnen te werken, ondertussen al bijna 30 jaar. Jaarlijks krijgen we een certificaat als erkend dakafdichter. Ondertussen werd Resitrix nog verder verfijnd en is het een product geworden dat algemeen gekend is.

Dankzij mijn nonkel, die aannemer was, kreeg ik de kans om grotere projecten uit te voeren. Een tijdje later was mijn eerste timmerwerk dan ook een feit, namelijk in de Spiltstraat in Zemst-Laar. Het was een barkoude winter, de timmer werd in delen in elkaar gezet in onze garage en nadien met een tractor ter plaatse gebracht.

 

 

Begin jaren ’90 had ik 2 personeelsleden aangeworven en een jeep, een vrachtwagen Mercedes 813 met kiepbak en een grotere aanhangwagen bijgekocht. Het was een periode dat er veel nieuwe woningen gebouwd werden en wij konden het totaalpakket aanbieden van timmer, zink- en dakwerken.

    

Midden jaren ’90 kwam er meer personeel bij en werd het wagenpark uitgebreid met een kraanwagen voorzien van een containersysteem. Ondertussen veranderde het bouwlandschap; nieuwbouw werd steeds meer aangeboden als totaalproject.

  

Ondertussen zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van renovaties. Regelmatig wordt ons personeel bijgeschoold om up-to-date te blijven met de nieuwste technieken. Wij beschikken over 3 kraanwagens, eigen containers en de nodige stellage om veilig te kunnen werken.

Dit jaar bestaan we reeds 30 jaar. De jaren lijken voorbij gevlogen te zijn. Wanneer ik eens rond me kijk, zie ik al tal van projecten die door Dakwerken De Donder werden uitgevoerd. Een tweetal jaar geleden heb ik voor de eerste keer een dak dat ik in mijn beginjaren vernieuwd heb opnieuw moeten renoveren. De nieuwe eigenaar had het huis gekocht en door de evolutie van het isoleren was het nodig om het dak opnieuw te renoveren. Het is onze grootste prioriteit om kwaliteit af te leveren van zowel kleine herstellingen tot grote projecten. Zo streven wij naar een perfecte en veilige afwerking van uw project.

Sinds enkele jaren werkt mijn zoon, Sam De Donder, mee in het bedrijf. Met zijn komst is de opvolging verzekerd voor de toekomst.

Comments are closed.